• Eindelijk winst. Scherpenzeel wint bij DUNO

    De vreugde is groot bij Scherpenzeel. Bij DUNO in Doorwerth won de zaterdaghoofdklasser voor het eerst dit seizoen: 0-1. “Hoofdklassevoetbal vraagt ook om discipline, een goede organisatie en een strijdbaar team. Die lessen hebben we in de eerste wedstrijden opgestoken. Dat we daarvan geleerd hebben en nu weten te winnen, maakt mij daarom extra blij”, zegt trainer Jürgen Schefczyk.

    In Doorwerth was sprake van een enerverend duel, waarin Scherpenzeel al vroeg via Nehkomi Veldt de leiding nam. De linksbuiten werd hierbij met een fijn passje door Kevin Sissing bediend. Duno stelde daar wel wat kansjes tegenover, maar volgens Schefczyk zat hij niet ‘superonrustig’ op de bank. “Alleen in het eerste kwartier na rust hadden we het echt moeilijk.”

    Scherpenzeel overleefde, net als in de slotfase toen Rinke Rozema vanwege een gestrekt been de rode kaart kreeg. Schefczyk haalde daarop een spits eraf en versterkte het middenveld. “Ik dacht op dat moment: ‘Wacht maar, er komen nog wel ruimtes voor ons’. Dat gebeurde ook.” Debutant Fatih Ilkhan brak door en werd onderuit gehaald. Ook DUNO eindigde dus met tien man. De driepunter voor Scherpenzeel kwam niet meer in gevaar. “Ik denk dat dit ook verdiend is.”

    Bron BDU Scherpenzeelse Krant