• VV Scherpenzeel JO12-1 kampioen na spannend competitie einde

   

  Het bleef spannend tot de laatste wedstrijd, uit bij GVVV JO2-2 uit Veenendaal. Vorige week zaterdag wisten ze zich, in een onderling duel met de koploper, één punt los te maken na een klinkende 4-0 overwinning. Het kwam er zaterdag dus op aan.

  Hoeveel uur er in totaal aan slapeloosheid is geleden  ?? bij spelers én ouders ?? is niet bekend, maar daar was op het veld niet veel van te merken. Een grote supportersschare was, ondanks het vroege uur (8:00 uur), afgereisd naar het Veenendaalse.

  Gelukkig viel de 0-1 binnen de 10 minuten, waarna ook de 0-2 snel volgde. Toen de thuisclub voor rust 1-2 maakte, waren de zenuwen nog niet onder bedwang. Coach Folkert Pol had de korte rustpauze geheel nodig om zijn pupillen bij de les te houden. Na het fruit deden de suikers goed hun werk en liepen de tien jongens en één meid uit naar een eindstand van 2-9. De overwinning en het kampioenschap waren een feit!

  Meteen na het eindsignaal werd het team en de begeleiding in hun kampioenschaps shirt gehesen. Na een tussenstop bij de zaak met de rode M (altijd lekker, een ‘blije maaltijd’ om 10:00 uur) werd het team verwelkomd op de club.

  Omdat Gerard van Donselaar er voor had gezorgd dat heel vroeg in de ochtend een platte kar, voorzien van de nodige veilheidsvoorzieningen, beschikbaar was voor de kampioenen, kon heel Scherpenzeel mee genieten van de topprestatie. Met luide, opzwepende muziek vierden de spelers, coach en trainer hun feestje onder het toeziend oog van menig dorpsgenoot. De viering werd beëindigd door de officiële huldiging door voorzitter Gijs van den Broek, voor de aftrap van Scherpenzeel 1 tegen De Merino's 1. Een geslaagd kampioensfeest!