• Wat hebben we genoten van het Oranjefestival bij v.v. Scherpenzeel!

  In de meivakantie stond de v.v. Scherpenzeel weer bol van de voetbalactiviteiten voor de Jeugd en dit keer was er een heus Oranjespektakel.

  In de voorbereiding voor deze fantastische dag hebben we heel wat aanmeldingen mogen ontvangen en ook van vrijwilligers die hun medewerking wilden verlenen en dat geeft opnieuw aan dat er enorm veel power in onze mooie vereniging zit!                                                                                        

  Helaas bereikte ons het trieste bericht dat deze week animator en initiator binnen onze jeugdcommissie Henk Kwakman is overleden. Dit nieuws gaf een gevoel van ontgoocheling binnen de organisatie. “Gewoon doorgaan met die dag en geniet!”: zouden ongetwijfeld de woorden zijn geweest van Henk Kwakman en als je Henk een beetje kent, hebben we deze gedachte ook uitgevoerd.                                                       

  De Jeugd van Scherpenzeel ging Henk aan het hart en hij vond het heerlijk om weer groei te zien bij zijn club. Jeugdvoorzitter Henk van den Berg memoreerde voor het begin van dit Oranjefestival in een moment van stilte, hoe enorm Henk Kwakman betrokken was geweest bij de v.v. Scherpenzeel via het grote beeldscherm. Op deze manier was Henk Kwakman dicht bij ons en zal hij ongetwijfeld hebben genoten van deze mooie voetbalhappening van zijn v.v. Scherpenzeel.                                   

  Maar liefst 137 jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 5 t/m 17-jarigen mochten we op Sportpark De Bree-Oost ontvangen en waren er weer mooie voetbalvormen uitgezet die verbonden waren aan onze Oranje coryfeeën bij de mannen en de vrouwen.                                                            

  Onder begeleiding van Jeugdtrainers, eerste elftalspelers en oud eerste elftalspelers en gasttrainers werden onze speelsters en spelers aan het werk gezet. Vormen als scoren als Memphis en Passen als Lieke Martens, Verdedigen als Virgil van Dijk gaven extra jus voor onze deelnemers. Ook waren er dit keer andere vormen. Zo kon je de snelheid laten meten van jouw schotkracht.                                                                                

  Ook was er even tijd voor iets lekkers zoals slushpuppy, suikerspin en popcorn en kon er ook gebruik worden gemaakt van de E.H.B.O. en het luchtkasteel. Hoopvol konden we ook vaststellen dat de opkomst bij de smurfen maar liefst 27 deelnemers liet zien en daar zijn we heel blij mee! Daniëlle Nieborg verzorgde voor onze jeugd buiten de voetbalactiviteiten om weer voor een fleurige voetbal Schmink-Clinique.                                                                           

  Om 16.00 uur kwam Fernando Arrabal -Teammanager van het grote Oranje- ons op een boeiende manier vertellen wat zijn werk nu precies in hield bij het Nederlands elftal. Hotels op tijd boeken, speelaccommodaties bekijken, vervoer regelen, sportvoeding overleggen en nog meer randzaken regelen, zijn voor Fernando geen randzaken maar levensbelangrijk om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Als topper had Fernando drie shirts meegenomen van echte Oranjespelers zoals: Wijnaldum, Berghuis en Luuk de Jong.                                                                     

  Deze shirts werden verloot onder onze deelnemers en Jurre Vermeulen, Rens Blaauwendraat en Jesse den Daas waren de gelukkige winnaars. Fernando, bedankt dat je ook als echte Blauwwitter dit voor ons op een leuke manier wist voor te schotelen.

  Aan het einde werden uiteindelijk de 137 deelnemers voorzien van een heus gelamineerd deelnemerscertificaat ondertekend door Frank de Boer en Sarina Wiegman en een mooie blauwe v.v. Scherpenzeelcap. Zo werd dit voetbalfeest weer een mooie bekroning dankzij de vele vrijwilligers, met nadruk ook de vrijwilligers achter de schermen zoals: Josephine Wassen, Annique van den Berg, Rilana Vis en Kim Vreugdenhil en Coen de Kleuver voor de catering. Noa den Daas die met haar vriendin achter de suikerspinmachine mooie blauwe suikerspinnen wist te fabriceren. Daniëlle Nieborg die veel tijd stak in die mooie voetbalgezichten van onze jeugd en haar creativiteit toch maar weer even uit haar mouwen schudde! Bedankt Cafe de Prins voor de overheerlijke Slush Puppies.

  Kortom: Het was weer een doeltreffende activiteit en als je de foto’s van dit gala bekijkt, komen de woorden van Henk Kwakman toch weer bij ons uit: Geniet!   

  Jan de Haan

  TCJ v.v. Scherpenzeel