• Reactie van de Voorzitter op degradatie “Don’t Look Back in Anger”

Beste leden, sponsoren en supporters van VV Scherpenzeel,

Afgelopen weekend viel het doek voor onze hoofdmacht in de strijd tegen degradatie hetgeen betekend dat we volgend seizoen uitkomen in de 1e klasse. Uiteraard vind ik dat uiterst teleurstellend omdat er veel mensen ziel en zaligheid in hebben gegooid. Hierbij heb ik het over de trouwe supporters (jong en oud) vrijwilligers en sponsoren.  In mijn beleving zijn we niet afgelopen zaterdag gedegradeerd maar op 28 mei in de uitwedstrijd bij rode lantaarn drager Rijsoord waar met 2-1 werd verloren. De klap rondom het hemelvaart weekend is heel hard aangekomen. Het clubbestuur, de trainers en de spelersgroep zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de degradatie en de onrust welke lopende het seizoen is ontstaan. Persoonlijk voel ik me als voorzitter en roerganger rondom het eerste elftal hoofd verantwoordelijk! De keuzes die gemaakt zijn gedurende het seizoen hebben zeker achteraf gezien ongelukkig uitgepakt. Het heeft ons, zoals jullie zelf hebben constateren, ook niet mee gezeten. Veel momenten waar het kwartje de verkeerde kant op viel, veel gemiste kansen en we zijn op cruciale plekken in het elftal door blessures kwetsbaar gebleken. Maar goed achteraf is het mooi wonen en zoals we het op de Veluwe zo mooi zeggen kijk je een koe in z’n kont.

Onze club is in de afgelopen 9 seizoenen 2 keer kampioen en 2 keer gepromoveerd. De laatste promotie ging tijdens de Covid periode op een bijzondere manier wat ons het hoofdklasse schap heeft opgeleverd. Tot mijn grote teleurstelling doen we nu dan een stapje terug. Dat betekend echter niet dat alles wat opgebouwd is in de laatste jaren verloren is. Sterker nog als je afgelopen tijd ziet wat er bij de club gebeurd is dat in één woord fantastisch te noemen! De bussen vol met supporters die afgelopen zaterdag steun kwamen betuigen, de activiteiten commissie die de lat voor het succesvolle sponsortoernooi jaarlijks hoger legt, het groeiende aantal sponsoren en een bloeiende jeugdafdeling laat zien dat we op de goede weg zijn.

We gaan bouwen aan een nieuw elftal. Er is een volledige nieuwe begeleiding en er zullen om verschillende redenen zo’n 10 spelers vertrekken. Inmiddels zijn er 7 verse krachten met de gewenste kwaliteit toegevoegd aan de selectie die allemaal ook echt komen ondanks de degradatie. Ik beloof jullie dat we strijdbaar zijn en dat er volgend seizoen een goed team staat die volop mee gaat doen in de 1e klasse. We hopen op een mooie indeling met veel clubs uit de directe omgeving.

Tot slot wil ik alle vrijwilligers, supporters en sponsoren bedanken voor hun ondersteuning afgelopen seizoen. Tevens wil ik ook verzoeken om niet boos achterom te kijken naar de mensen die ons, voor ons gevoel in het zicht van de haven, in de steek gelaten hebben. Ik hoop oprecht dat we de mooie momenten die we met deze spelers hebben beleefd op ons netvlies houden. Ik wens alle vertrekkende spelers veel succes toe bij hun nieuwe club. “Don’t Look Back in Anger”

Allemaal een fijne zomer en vakantie gewenst en tot ziens op de Bree Oost.

Sportieve groet,

Gijs van den Broek voorzitter VV Scherpenzeel