• Scherpenzeel blijft tegen Heino op gelijkspel steken

  Scherpenzeel is tegen Heino op 1-1 blijven steken. Het lukte de blauw-witten niet om de defensie van de bezoekers kapot te spelen. Na de remise in competitieverband gaat de ploeg van coach Koen Janssen zich richten op de KNVB-bekerwedstrijd, komende dinsdagavond in en bij amateurgrootmacht Spakenburg.

  Al is het nog vroeg in het seizoen, Scherpenzeel wordt deze weken geplaagd door personele problemen. Topscorer Olivier Pilon (lies), Bryan Burgerhout (hamstring), Eef van Riel (enkel) en Bjorn Cuperus (adductor, net onder de lies) zijn allemaal vanwege blessures uit de roulatie. Dat is in kwalitatief opzicht een grote veer die Scherpenzeel deze weken moet laten, al was daar tegen Heino in de eerste helft nog weinig van te merken. 

  Met Tristan Wallet in de spits en basisdebutant Stijn Schipper in het hart van de verdediging creëerde de thuisploeg tegen Heino de nodige kansen. ,,We deden het goed”, zag Janssen, die wel wist waar het aan ontbrak. ,,Tegen zo’n verdedigende ploeg moet je op voorsprong komen.”

  Te slap

  Dat lukte niet, omdat de bezoekers na ruim een kwartier in een omschakelmoment dodelijk effectief waren. Matthias Reimink was het eindstation van een goede counter, al liet Janssen niet na om Pernelly Biya huiswerk mee te geven. Biya leidde min of meer de goal in omdat hij te slap ingreep op het middenveld. ,,Die jongen mag op die plek niet opendraaien. Hij moet gewoon plat”, vond Janssen. ,,Op dat moment moet je een duel keihard ingaan en het niet op deze manier willen oplossen.”

  Een geluk bij een ongeluk was dat Biya amper twee minuten later al de gelijkmaker op het bord had gezet. Hij knikte fraai raak op aangeven van linksback Mourad Marbouh (1-1). Even later werd het ook 2-1 via Wallet, maar de Soester werd afgefloten wegens buitenspel. Ook Mark de Graaf en Biya hadden voor de pauze nog grote kansen op de voorsprong, maar zij mochten evenmin juichen.

  Na de behoorlijke eerste helft werd het tweede bedrijf een lange zit. Scherpenzeel probeerde het wel, maar kon amper een vuist maken. Heino beperkte zich tot verdedigen, wat de 1-1 als logische uitkomst verklaart. Janssen baalde, vooral omdat zijn eigen ploeg te weinig bracht. ,,Er zat te weinig tempo aan de bal in, ik heb te weinig loopacties gezien, de zuiverheid in de passing was niet goed. Al hadden we nog een paar momenten voor hun goal, het was gewoon te weinig”, zag hij. De grootste kans was nog wel voor Wallet, maar zijn schot verdween in de armen van Mike te Wiele, de doelman van de Overijsselse ploeg. 

  Loodzware avond

  Het gelijkspel betekent dat Scherpenzeel de ongeslagen status in officiële wedstrijden behoudt. Of dat na dinsdagavond nog het geval is, daar vreest Janssen voor. Dan staat de ontmoeting met amateurgrootmacht Spakenburg op de rol. Inzet is een plekje in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Janssen voorziet een loodzware avond. ,,We gaan er alles aan doen, maar ons spel zal er niet mooi uitzien. Het heeft echt geen enkel nut om daar hoog druk proberen te zetten”, aldus de coach die een ‘negatieve spelopvatting’ aankondigde. Dat druist tegen zijn gevoel als liefhebber in, maar is onontkoombaar. ,,Heino wilde vandaag niet voetballen tegen ons, wij gaan hetzelfde doen tegen Spakenburg. Zo simpel is het.”

   

  Bron: Scherpenzeelse Krant