• Scherpenzeel JO19-1 op het ViDoZa toernooi in de Breehoek

• Vrijdagmiddag 27 december stonden er 3 wedstrijden op het programma in het Vier Dorpen Zaalvoetbaltoernooi.

In de eerste wedstrijd kwamen onze jongens een oude bekende tegen, Renswoude JO19-1. In de eerste minuten van deze wedstrijd creëerde Scherpenzeel goede scoringskansen om de leiding te nemen via o.a. Jur Rebergen en Dion Vonk, maar wisten de “Kraaien” onze gelegenheidskeeper Stef Trommelen twee keer te passeren. Vrij laat in de wedstrijd kon Scherpenzeel goed terugkomen via een goede assist van Jur Rebergen op Hussain Jumma en was Dion Vonk vanaf links met een goede uithaal meedogenloos:2-2. We gingen er toen even voor zitten, want Scherpenzeel had nog genoeg inhoud om met de overwinning er vandoor te gaan. Helaas bleef het bij een 2-2 eindstand.

De tweede partij was tegen Woudenberg JO19-1. In deze wedstrijd werd door Scherpenzeel de leiding genomen via Jur Rebergen:1-0. Woudenberg liep echter vrij gemakkelijk van Scherpenzeel weg en kwam met mooi tikwerk op een comfortabele 1-3 voorsprong. De moed zakte bij onze jongens in de schoenen en combinaties werden niet meer aangegaan. De einduitslag werd uiteindelijk 1-5 voor Woudenberg.

In de laatste ontmoeting stond een goede klassering op het spel want vandaag kon iedereen van elkaar winnen! Valleivogels JO19-1 werd in het begin overtroeft door Scherpenzeel. Mark Trommelen scoorde de 1-0 op aangeven van Jur Rebergen maar toch wisten de vogels weer op gelijke hoogte te komen. Er werd zelfs een tweede treffer gemaakt door de Vogels, maar de bal werd snel door keeper Guy Mac Gillavry achter de lijn vandaan gegrabbeld en dat moment ging zo snel dat het volgens de twee scheidsrechters bij 1-1 bleef. Het mooie was dat Stef Trommelen pal daarop de 2-1 voorsprong op zijn slof had en Joey van Wijk kort daarop de 3-1 voorsprong voor zijn rekening nam. Valleivogels kwam vrij snel weer op gelijke hoogte en namen zelfs een 3-4 voorsprong. Scherpenzeel was de regie even kwijt en zocht wanhopig naar nieuwe impulsen. Stef Trommelen kwam als een duveltje uit een doosje met de 4-4 op de proppen! De spanning was te snijden en beiden teams gooiden hun laatste energie in dat bepalende moment. Dat moment pakte helaas voor Scherpenzeel JO19-1 verkeerd uit. Valleivogels ging met 4-5 winnen en daarmee was Scherpenzeel uitgeschakeld voor een goed eindresultaat.

Al met al een nuttig evenement waarbij techniek en handelingssnelheid veel van de spelers vraagt en als speler kom je jezelf wel tegen als je het hebt over het conditionele aspect!

In de zaal kwam Scherpenzeel JO19-1 uit met:

Hussain Jumma – Joey van Wijk – Vigo van den Broek – Stef Trommelen – Stijn Nieuwerf – Coach Raf van der Harst – Guy Mac Gillavry – Dion Vonk – Jur Rebergen en Mark Trommelen

Jan de Haan

TC v.v. Scherpenzeel