• Scherpenzeel luidt clubfeest met klinkende zege in!

SCHERPENZEEL Scherpenzeel had zaterdag alle reden tot lachen. De hoofdmacht luidde de geplande feestavond, waarop Hollandse hits door de kantine galmden, in met een klinkende 4-0 zege op Nivo Sparta. Assistent-coach Sven Slop ontkwam niet aan een gastoptreden.

Een feestje in de planning hebben, maar dan de wedstrijd ervoor niet winnen. Het overkwam de blauw-witten de voorbije seizoenen vaak. Volgens clubvoorzitter Gijs van den Broek was het in seizoen 2015/2016 voor het laatst dat Scherpenzeel een feestavond opluisterde met een zege. Dat voelt als lichtjaren terug, zeker in de wetenschap dat het Utrechtse DHSC destijds in de tweede klasse met 5-3 geklopt werd.

Rendement

De kaarten liggen inmiddels compleet anders. Scherpenzeel wil vanuit de eerste klasse D zo snel mogelijk terug naar de vierde divisie, het niveau waar de Utrechters inmiddels al jaren bivakkeren. Voor dat doel ligt de ploeg van Koen Janssen op koers. Zaterdag werd Nivo Sparta met 4-0 klop gegeven. De uitslag was een stuk overtuigender dan de 0-1 winst die vorige week bij SVL behaald werd. ,,In beide wedstrijden kregen we zes, zeven grote kansen. Het grote verschil is dat we tegen Nivo Sparta wel rendement hadden”, aldus Janssen.

De oefenmeester uit Amersfoort kon al snel achterover gaan zitten. In de eerste minuut gaf zijn elftal druk op de linkerflank van de ploeg uit Zaltbommel, waarna Lars ten Teije de 1-0 op het bord zette. Nog voor rust was het 3-0. Olivier Pilon schoot net voor het half uur de bal hoog in de touwen, waarna even voor rust Timo Jochemsen zijn loopactie in de diepte beloond zag worden met de derde treffer. Jochemsen profiteerde van een taxatiefout van Wessel Hijman, de doelman van Nivo Sparta.

De tweede helft kon bijna schriftelijk afgedaan worden. Scherpenzeel consolideerde simpel. Het slotakkoord was voor Ramazan Leebeek, die afgelopen zomer werd verwelkomd op De Bree-Oost. De invaller tekende vlak voor tijd voor 4-0, waarna de Hollandse avond kon losbarsten.

Acda en De Munnik

Het feestje sloeg dankzij de driepunter sowieso niet dood zoals een glas bier kan doen. Toch was Janssen niet van plan om zijn stem door de microfoon te laten schallen. ,,Ik ben meer van Acda en De Munnik, maar ik geloof dat die nummers vanavond niet gedraaid zullen worden”, lachte hij. Zijn assistent Sven Slop zou daarom de honneurs waarnemen: ,,Henk Dissel, Django Wagner; dat moet wel gaan lukken”, verzekerde Slop desgevraagd.

Bron: Scherpenzeelse krant