• Scherpenzeel moet zich 'kapot schamen'

    SCHERPENZEEL ,,Te schandalig voor woorden!\" Het is de conclusie van trainer Dik Peters van Ton, die zijn ploeg Scherpenzeel de inhaalwedstrijd bij Enter Vooruit zag verliezen met 5-3. Het was de tweede nederlaag die de Scherpenzelers tegen de hekkensluiter van de eerste klasse D leden.

    Peters van Ton had de afgelopen weken hoog opgegeven van zijn ploeg, dat zich tegen titelkandidaat Bennekom van z'n beste kant had laten zien. Tegen Enter Vooruit presenteerde Scherpenzeel zich van z'n allerslechtste kant: Binnen 35 minuten was het 3-0 voor de rodelantaarndrager. ,,Dit was by far de meest schandelijke vertoning onder mijn leiding\", aldus Peters van Ton. Hij heeft het gevoel dat zijn spelers hem in de steek lieten. ,,Ik heb de jongens wel duizend keer gewaarschuwd voor onderschatting, op het feit dat we revanche moesten nemen voor de thuiswedstrijd en dat we naar de vijfde plek konden stijgen. Maar dit was zo slap...\"

    De woorden van Peters van Ton waren dus niet aangekomen. ,,Ik ben hier ook verantwoordelijk voor, daar loop ik helemaal niet voor weg. Maar de jongens hebben mij vandaag laten zitten.\" De oefenmeester uit Opheusden zag dat het uiteindelijk 5-3 werd. ,,Maar natuurlijk was de wedstrijd al lang gespeeld. We moeten ons kapot schamen.\"

    Doelpunten Scherpenzeel: Nehkomi Veldt (3-1), Dittgher Aarsen (4-2) en Omar Riani (5-3 uit strafschop).


    Bron: Scherpenzeelse Krant