• Scherpenzeel trakteert Sliedrecht op 6-0 nederlaag

  Scherpenzeel had zaterdag geen kind aan Sliedrecht: 6-0 winst. De formatie van Koen Janssen hoeft in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse D nog maar één concurrent van zich af te schudden: LRC.

  Vanwege de sneeuwval van vrijdag was het lang de vraag of de wedstrijd tegen Sliedrecht door kon gaan. Het was aan tientallen vrijwilligers te danken dat de bal ‘gewoon’ rolde. Zij schepten de sneeuw van het kunstgrasveld, waardoor Scherpenzeel de huidige winnende serie kon vervolgen. De afgelopen weken werden achtereenvolgens Achilles’29 (1-4), Bennekom (5-1), SVW (2-8) en Almkerk (0-2) verslagen. 

  Tegen Sliedrecht was ook al snel duidelijk dat de volgende driepunter aanstaande was. De Zuid-Hollanders, die eerder dit seizoen Scherpenzeel met 2-2 nog twee punten afhandig maakten, werden op een 0-6 nederlaag getrakteerd. De 1-0 kwam na ruim een kwartier van de voet van Arwin van Soest, die een steekbal van Mourad Marbouh op waarde schatte. Het was de opmaat naar een zorgeloze eerste helft, waarin Lars ten Teije met twee treffers en Barry Beijer de score opschroefden naar 4-0. ,,Het was een eenzijdige wedstrijd”, zag coach Koen Janssen, die zag dat het klasseverschil simpelweg te groot was. ,,Het is goed dat wij op deze manier de overwinning naar ons toetrekken, maar voor de neutrale toeschouwer is zo’n wedstrijd niet heel erg leuk. Het was eenrichtingsverkeer.”

  Vlot na de pauze zette Guido den Daas de vijfde treffer op het bord, waarna Janssen al zijn wissels uitspeelde. Opmerkelijk was de invalbeurt van Coen Uyterwaal, de doelman die de afgelopen weken Stef Brummel verving. Na ruim een uur kwam de Barneveldse keeper binnen de lijnen. ,,Waarom zou je je keeper niet wisselen? Dat ga je natuurlijk niet doen als het 2-1 staat, maar op zo’n moment geldt het teambelang”, legt Janssen uit. ,,Coen kent zijn rol, heeft het de afgelopen weken goed gedaan en verdient ook speeltijd. Het zegt ook wel wat over ons collectief om elkaar zo wat te gunnen.” 

  Debuut

  Ook Stef Trommelen en Jur Rebergen werden ingebracht: voor Rebergen betekende dat zijn debuut in de hoofdmacht. Het slotakkoord werd verzorgd Soufiane Laghmouchi, die halverwege het tweede bedrijf op fraaie wijze 6-0 binnenschoot. ,,We zijn weer een stap dichterbij de titel. Nog acht wedstrijden te gaan”, aldus Janssen, die weet dat zijn team in de eerste klasse D alleen nog LRC moet afschudden.

  De Leerdammers versloegen Bennekom met 6-4 en blijven zodoende Scherpenzeel op drie verliespunten volgen. ,,Natuurlijk hopen we op een misstap van LRC, maar veel belangrijker is dat wij onze wedstrijd gewoon blijven winnen”, benadrukt Janssen. In dat opzicht komt er een volgende test aan: de komende tegenstander is DUNO in Doorwerth, een opponent waar de Scherpenzelers vorig seizoen twee keer van verloren.

  [Scherpenzeel - Sliedrecht 6-0 (4-0) 1-0 Arwin van Soest, 2-0 en 4-0 Lars ten Teije, 3-0 Barry Beijer, 5-0 Guido den Daas, 6-0 Soufiane Laghmouchi.]

  Bron: Scherpenzeelse Krant