• Scherpenzeel uitgeschakeld in bekertoernooi

    SCHERPENZEEL Het bekeravontuur van Scherpenzeel is voorbij. De ploeg van Dik Peters van Ton dolf woensdagavond in de vierde ronde het onderspit in Velsen. Tegen de plaatselijke zondageersteklasser werd het 3-1.

    Met de nodige moeite kreeg Scherpenzeel een volwaardig team op de been. Ismail Ouaddouh en Jouke van Elst kampen al wekenlang met blessures, maar ook Danny Stomphorst, Michel de Kruif, Omar Riani en Nigel Burleson moesten het bekerduel in Velsen aan zich voorbij laten gaan. ,,Het is aan de ene kant jammer dat we vanavond uitgeschakeld werden, maar aan de andere kant zit je, als je zo veel spelers mist, niet direct te wachten op een verre uitwedstrijd voor de beker. Maar we hebben het al met al redelijk gedaan\", stelt trainer Dik Peters van Ton.

    Met tiener Kay van der Harst in de basis en zijn tweelingbroer Sven als invaller na rust deed Scherpenzeel het naar behoren. Nehkomi Veldt scoorde de 0-1, waarna Velsen verdiend op gelijke hoogte kwam.

    Na de pauze speelde Scherpenzeel nog meer op de aanval. Er was tenslotte niets te verliezen. ,,Het veld werkte niet in ons voordeel. Als er tien grassprieten stonden, was het veel\", lacht Peters van Ton. ,,Maar we maakten er het beste van.\" Met name via Veldt was Scherpenzeel kansrijk, maar in de omschakeling werd Scherpenzeel alsnog gepijnigd. De thuisploeg counterde naar 3-1, waardoor Scherpenzeel zich de rest van dit seizoen alleen nog maar op de competitie hoeft te richten. ,,Gezien onze smalle selectie is dat misschien maar beter ook.\"


    Bron: Scherpenzeelse Krant