• Scherpenzeel verstevigt koppositie met zege in Doorwerth

    Scherpenzeel heeft de koppositie in de eerste klasse D verstevigd. De formatie van trainer Koen Janssen zette tegenstander DUNO met 0-2 opzij, terwijl nummer twee LRC in en tegen Almkerk twee punten (2-2) liet liggen.

    Janssen wist wel waar de sleutel voor de zege in Doorwerth lag: sober voetballen, goed in de organisatie spelen en zelf geen onnodige fouten maken. De blauw-witten, die graag de aanval zoeken, wezen op de staat van het natuurgras in Doorwerth. ,,Je moet de enkels van de koeien nog intapen voor je ze erop laat grazen”, verwoordde de oefenmeester uit Amersfoort.

    Hij zag dat zijn elftal zich uitstekend verweerde en na de pauze toesloeg. Van de vier grote kansen werden er twee omgezet in een treffer: de 0-1 van Olivier Pilon na dik een uur voetballen werkte bevrijdend. Met de 0-2 van Lars ten Teije in de blessuretijd werd de veertiende competitiezege definitief veilig gesteld. Janssen: ,,Mijn grootste angst was dat we hier een fout zouden maken, maar we hebben niks weggegeven. Dat LRC ook nog een misstap begaat, maakt deze zaterdag alleen maar mooier.”

    Bron: Scherpenzeelse Krant