• Scherpenzeel wint de derby tegen Valleivogels

  De 3-1 overwinning die VV Scherpenzeel op de Valleivogels zaterdag behaalde was moeizaam. De Valleivogels verweerden zich kranig en wisten nog wat spanning in de tweede helft te brengen na een doelpunt van Rik Vermeij, die de stand naar een 2-1 bracht. Pas in de blessuretijd wist vv Scherpenzeel het derde doelpunt te scoren. 

  Scherpenzeel verspilde geen tijd na de aftrap en binnen tien minuten wist Arwin van Soest de 1-0 te scoren. Niet lang daarna lukte het Olivier Pilon om met een loeihard schot de 2-0 te maken voor Scherpenzeel. Hierna leken de spelers op dreef nadat de bal wederom de doelman van de Valleivogels passeerde. Helaas voor Scherpenzeel was dat doelpunt volgens de grensrechter buitenspel, waardoor de stand 2-0 bleef.

  De Valleivogels werden wat feller en probeerden uit alle macht de bal te onderscheppen, wat de iets te fanatieke middenvelder Remco van de Fliert een gele kaart opleverde. Uiteindelijk leverde de inspanning wel wat kansen op voor de Valleivogels, maar geen die leidden tot een doelpunt, waardoor de spelers de rust ingingen met een 2-0 voorsprong voor Scherpenzeel.

  OPSTOOTJE Na de rust gingen beide teams weer fel met de bal aan de haal. Die felheid werd vooral zichtbaar nadat middenvelder Bart Posthouwer van de Valleivogels onderuit ging, wat resulteerde in een klein opstootje tussen de spelers van beide teams. Verder dan wat geduw en getrek ging het echter niet en al gauw werd er weer gevoetbald. De teams leken wat meer aan elkaar gewaagd waardoor vooral Scherpenzeel zich wat meer moest concentreren op de verdediging. Toch wisten ze niet te voorkomen dat Rik Vermeij een doelpunt wist te scoren.

  Hierna kostte het Scherpenzeel veel moeite om weer de overhand te krijgen. Er werd nog een ware wedstrijd neergezet met kansen voor beide teams. Scherpenzeel wist verschillende kansen te creëren, maar die werden steeds weer geblokkeerd door de Valleivogels. Ook kreeg Mourad Marbouh nog een gele kaart van de scheidsrechter, nadat hij iets te heftig reageerde toen er was gefloten voor een overtreding van Scherpenzeel. Uiteindelijk kon middenvelder Arwin van Soest in blessuretijd toch nog de bal in het net van de Valleivogels schieten en de eindstand van 3-1 op het scorebord wist te zetten.

  DOMINANTER Na afloop was trainer Koen Janssen van vv Scherpenzeel niet tevreden. ,,De uitvoering was niet naar behoren. We hadden wat dominanter moeten zijn op het veld, maar na de 2-0 is het gewoon wat verslapt.’’ Hij had zo zijn vraagtekens of er bij het afgekeurde doelpunt werkelijk sprake was van buitenspel.

  Bij de trainer van de Valleivogels, Rob van den Broek was de stemming iets beter. ,,Ik ben redelijk tevreden. We hebben gewoon te maken met een klassenverschil, dus dan weet je gewoon dat het moeilijk wordt. Maar na 25 minuten hebben wij er nog een echte wedstrijd van gemaakt.’’ Ook over het doelpunt van Rik Vermeij was Van den Broek erg blij. ,,Met zoiets weet je nog wat spanning te brengen in het spel.’’

   

  Bron: Scherpenzeelse Krant

  Daan Vlastuin