• Sprankelend Scherpenzeel J.O. 9.1 wint van Valleivogels J.O. 9.4

Zaterdag 5 oktober stond er voor ons meisje en de jongens van J.O. 9.1 een heuse derby op het programma. Met een schitterende zonnepracht over ons sportpark, was het team van de coaches Henk van den Berg, Arjan van Elten en Douwe Bult er klaar voor om de punten op de Bree-oost te houden. Valleivogels had er duidelijk zin in, want in de eerste minuut namen zij al een 0-1 voorsprong en moesten wij onze “slapers” nog uit de ogen wrijven. Gelukkig gaf James van Elten het goede voorbeeld door na 9 minuten de 1-1 te maken. De schietgrage Shervan Husein liet er geen kunstgras over groeien en scoorde de 2-1 en 3-1 voor de “Zeelers”. Ook Ieme Vlastuin kwam lekker los in de wedstrijd. Met een bekeken schot scoorde hij de 4-1 en zat de keeper van de Vogels er nog met een handje aan. Met een latere inzet van Ieme liet hij met een slim balletje de keeper van de Vogels kansloos: 5-1. De keeper van v.v. Scherpenzeel Sven de Wit moest echter toch een tegentreffer incasseren nadat een doorgebroken speler van Valleivogels het net wist te vinden. Gelukkig ging de motor van Scherpenzeel weer draaien en wisten James van Elten en Ieme Vlastuin de score op te voeren naar 7-2 en wist keeper Sven zijn doel verder schoon te houden. Opvallend bij Sven is zijn verre uittrap en de rust die hij daarbij uitstraalt! Een mooie solo van onze nieuwe aanwinst Brian Blaauwendraad stierf in schoonheid omdat de keeper van Valleivogels maar net wist te redden. Tim Willemsen wist uiteindelijk de eindscore te bepalen op 8-2.
    Zo werd een leuke wedstrijd op de vroege morgen tussen v.v. Scherpenzeel en de Valleivogels afgesloten met een klinkende overwinning voor Blauw-Wit !

Jan de Haan TC vvS