• Tal van complimenten, maar nog geen punten.

    Tal van complimenten, maar nog geen punten. De kennismaking met het voetbal in de hoofdklasse levert Scherpenzeel gemengde gevoelens op. ,,Ik heb in de eerste helft tegen DHSC het beste Scherpenzeel tot nu toe gezien”, stelt trainer Jürgen Schefczyk. ,,Daar mogen we tevreden mee zijn. Maar met de uitslag zijn we dat natuurlijk niet.”
    Tegen de Utrechters die alleen tevreden mogen zijn met het kampioenschap, maakten de blauw-witten opnieuw kennis met harde voetbalwetten. ,,Individuele fouten worden keihard afgestraft”, weet Schefczyk, die wees op de 2-2 die voortkwam uit een vrije trap. ,,Tegen Smitshoek en Groene Ster kregen we ook al goals tegen uit vrije trappen. Op die momenten zie je het verschil tussen eerste klasse en hoger.”
    Daarvoor had Scherpenzeel haar klasse al laten zien. Via Ismail Ouaddouh (0-1) en Sander Krijns (1-2) was voor rust al twee keer een voorsprong genomen. Het bleek toch onvoldoende. ,,Ik had wel voorzien dat we aan het begin van de competitie links en rechts wat leergeld moesten betalen, maar twee keer goed spelen en toch geen punten halen, dat is wel heel zuur.”
    Bij de Scherpenzelers maakte Mourad Marbouh zijn entree. De op het laatste moment van DOVO overgekomen verdediger viel goed in. ,,Daar gaan we nog veel plezier aan beleven”, aldus Schefczyk.

    Bron: BDU Scherpenzeelse Krant