• Trainen is vanaf 15 januari weer toegestaan zonder leeftijdsbeperking

Na de aangekondigde nieuwe maatregelen per 14 januari zijn dit de belangrijkste maatregelen voor het voetbal. We vragen iedereen zijn / haar verantwoordelijkheid te nemen en zich aan alle Corona regels te houden.

• Allerbelangrijkste: trainen is vanaf 15 januari weer toegestaan. Zonder enige beperking qua leeftijd of inhoud. En ook geen tijdslimiet (dus doordeweeks ook na 20 uur);
    • Dat betekent: vanaf maandag geldt bekende trainingsschema voor jeugd en senioren weer;

Spelregels:

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

• Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten.
    • Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan.
    • Bij buiten sporten is geen publiek aanwezig.
    • Sportkantines zijn alleen open voor afhaal.
    • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
    • Sporten in groepsverband is toegestaan.
    • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
    • Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
    • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Coronatoegangsbewijzen

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder:

• die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

• vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
    • afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

• binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

Het bestuur van VV Scherpenzeel