• Update Corona maatregelen: Voetballen zonder tijdslimiet - Publiek welkom

Na de aangekondigde nieuwe maatregelen per 25 januari zijn dit de belangrijkste maatregelen voor het voetbal.

• Iedereen mag weer overdag en 's avonds binnen en buiten sporten, zonder tijdslimiet.

Spelregels:

• Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan;
    • Voor alle binnenfaciliteiten op de buitensportaccommodaties geldt voor mensen vanaf 18 jaar een CTB-plicht. Mocht dit niet gehandhaafd kunnen worden is het advies om deze dan gesloten te houden;
    • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand;
    • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs;
    • Wedstrijden na 22.00 uur zijn toegestaan, zonder publiek en horeca;
    • De CTB-verplichting geldt niet voor sporters op buitenlocaties en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc.
    • Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines;
    • De horecafunctie moet om 22:00 uur sluiten.
    • Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Regels voor publiek bij sport

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

• CTB bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder;
    • CTB bij professionele sportwedstrijden: binnen en buiten verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder;
    • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar;
    • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen;
    • Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. Binnen geldt een maximum van 1.250 bezoekers.